Suske Henderickx

zanger en humorist


Het gezin

Henderickx-Van Der Auwera

Suske Henderickx huwde in de jaren '30  met Felicia

(Yvonne) Van Der Auwera.

Yvonne had diverse miss-verkiezingen gewonnen

(o.a. Miss Alcazar, Miss Novelty en Miss Rupelstreek

("Miss Baksteen").

 

                  

Na hun huwelijk woonden ze eerst enkele jaren op de Vosberg (Rumst). In het begin van de jaren '40 vestigde ze zich in de Walemstraat (deelgemeente Elzestraat - Sint-Katelijne-Waver). Daar was zanger Suske Henderickx een graag geziene gast in de plaatselijke herbergen.

Ze kregen drie kinderen Roger, Raymond en Christiana.

In 1954 verhuisden ze terug naar Rumst om enige tijd later in Waarloos het gekende cafe "Het brouwershuis" te gaan uitbaten. Begin jaren '60 hielden ze het voor bekeken in hun cafe en verhuisde het gezin naar Lint.

Suske overleed in het ziekenhuis te Duffel op 19.3.1971 en werd in zijn woonplaats Lint begraven.

Zijn weduwe bleef in Lint achter. Ze verhuisde in 1988 naar een appartement in Waarloos. Daar werd ze in 1992 het slachtoffer van een verkeersongeval. Ze werd aangereden door een bestelwagen en geraakte in een coma. Ze overleed twee jaar later in het ziekenhuis te Duffel op 17 juli 1994 zonder dat ze terug bij het bewustzijn was geweest.

Roger Henderickx is de oudste zoon van Suske. Hij is gehuwd met  Jeanne(ke) Van den Bergh. Ze wonen in Mortsel.

Raymond (Monne) Henderickx is de tweede zoon van Suske. Hier op bezoek te Knokke-Heist met zijn vrouw Lisette, zijn dochter Nancy en kleindochter Alisha. Ze hebben hun thuisbasis in Lint maar verblijven veel in de Dominicaanse republiek waar hun dochter werkt en woont.

 

 

Chrisje Henderickx is het jongste kind en enige dochter van Suske. Ze woont sinds enkele jaren samen met Marc Verniers in Sint-Katelijne-Waver op een tiental meter van de woning waar haar ouders woonden toen ze werd geboren.

Op de foto ziet u Chrisje met haar oudste zoon  Jan, en haar dochters Marieke, Julie en Caro.

                          

Op 30 september 2005 werd Marieke voor de tweede keer mama. Chrisje en Marc werden meter en peter van de kleine Senna.

                       

 

Create a Free Website